slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Eşti aici

Mesaj de eroare

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor în require_once() (linia 3134 din /home/rsco1576/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor în require_once() (linia 113 din /home/rsco1576/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

COMISIA DE EDUCAŢIE PENTRU SĂNĂTATE ŞI EDUCAŢIE ECOLOGICĂ Raport de activitate

Scopul Comisiei:
Promovarea în rândul elevilor a educaţiei ecologice şi dezvoltarea comportamentelor responsabile faţă de ceea ce ne înconjoară.

Respectul pentru natură, protejarea acesteia trebuie să fie o componentă esenţială a comportamentului uman. Protejarea mediului este o problemă fundamentală a societății contemporane care ne privește pe toți cei ce locuim pe această planetă. Educația pentru protecția mediului ar trebui să înceapă din primii ani de viață, însă, odată cu intrarea copiilor în școală rolul esențial le revine dascălilor: în cadrul lecţiilor în care se poate aborda educaţia ecologică (cunoașterea mediului, abilități practice, științe, geografie, educație civică, abilități practice, etc.) sau în cadrul activităţilor extracurriculare, elevii trebuie dirijaţi să cunoască şi să ocrotească elementele mediului înconjurător, să iubească plantele şi animalele, să adopte un comportament adecvat raportat la mediul în care îşi desfăşoară activitatea, să ia atitudine faţă de cei care încalcă regulile.
COMISIA DE EDUCAŢIE PENTRU SĂNĂTATE ŞI EDUCAŢIE ECOLOGICĂ
Raport de activitate
Prin implicarea şcolii noastre în ultimii ani, elevii şi profesorii şi-au propus să se documenteze şi să adopte o conduită în spiritul educaţiei ecologice.
Cadrele didactice și-au propus să cultive în rândul elevilor respectul față de natură în toate formele împreună cu sentimentul datoriei de a proteja mediul prin gesturi simple: păstrarea curățeniei, îngrijirea plantelor, a spațiului de joacă, a parcului, ocrotirea animalelor, economisirea resurselor: apă, curent electric, energie termică, precum și reciclarea, refolosirea. Grija față de mediu înseamnă și grijă față de comunitate, preocupare pentru bunăstarea și sănătatea sa. A forma cetăţeni care să acţioneze în direcţia respectului și protejării mediului din convingere, nu din constrângere, este un obiectiv al educației ecologice pe care am promovat-o și o promovăm.
Activităţile s-au desfăşurat în cea mai parte conform planificării și calendarului din planul de acţiune dar au avut loc şi alte activităţi care nu au fost cuprinse.
În cadrul orelor de consiliere s-a urmărit formarea la elevi a unui comportament responsabil faţă de mediu şi au fost învăţaţi să aprecieze adevărata valoare a potenţialului mediului natural. Tematica orelor de consiliere de la fiecare clasă conține cel puțin o temă referitoare la activitățile ecologice și noțiuni de protecția mediului semestrial, precum și cel puțin 2 teme legate de stilul de viață sănătos anual.
Activităţile noastre sunt cunoscute în comunitatea locală și sunt apreciate de părinți fapt dovedit în chestionarele aplicate de Comisia pentru Evaluarea și Asigurarea Calității din școală şi prin implicarea reprezentanţilor comunităţii în desfăşurarea activităților.
Obiectivele acestei comisii, orientează elevii, în formarea unor atitudini şi comportamente în ceea ce priveşte problemele ecologice şi de protecţie a mediului. Elevii noștri sunt exemple de bună practică pentru părinții lor în ceea ce privește atitudinea de protecție a mediului și de colectare selectivă a deșeurilor.

Responsabilul Comisiei de educaţie pentru sănătate şi educaţie ecologică,
Prof. Spătărescu Neti

Share: 

Site creat si modificat de RepSoft IT Braila